+ 0 -
ADA

خسرواني:

تشكيل ستاد بحران در روستاها با هدف پيش بيني و كنترل بحران هاي احتمالي ضروري است

مديركل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري گفت: تشكيل ستاد بحران در روستاها با هدف پيش بيني، پيشگيري و كنترل بحران هاي احتمالي ضروري است و نهادهاي محلي بايد با تشكيل اين ستاد، آمادگي لازم براي مقابله با حوادث غير مترقبه را داشته باشند.

مهندس امير خسرواني افزود: منابع طبيعي و زيست محيطي از اركان زندگي در جوامع روستايي محسوب مي شوند و در سال هاي اخير به دلايل مختلف از جمله تغييرات اقليمي و بروز خشكسالي ها و خطاهاي انساني در معرض تهديد و تخريب بيشتر قرار گرفته اند.

وي بيان داشت: آتش سوزي يكي از پديده هاي مخرب زيست محيطي است كه در فصل تابستان با گرم شده هوا باعث نابودي بخش وسيعي از عرصه هاي جنگلي، مراتع و اراضي كشاورزي به ويژه محصولات كشاورزان مي شود.

مديركل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري تاكيد كرد: مردم جوامع شهري و روستايي هركدام به اندازه خود در برابر حراست از اين نعمت الهي مسئوليت دارند كه در اين ميان سهم مناطق روستايي به دليل اينكه زمين، آب و خاك مهمترين منابع در روستا هستند و سطح وسيعي از منابع طبيعي روستاها طي ساليان متمادي از بين رفته است لذا بايد با حساسيت بيشتر و برنامه ريزي هاي اصولي و زير بنايي و درك صحيح از وضعيت كنوني براي حفاظت از اين ثروت ملي تلاش خالصانه و كوشش هوشمندانه نمايند.

خسرواني با تاكيد به شكل گيري سازمان هاي مردم نهاد در روستاها با محوريت دهياي ها و شوراها اضافه كرد: اين انجمن ها مي توانند با اقدامات آموزشي، آكاهي بخشي، تبليغاتي و فرهنگي پتانسيل هاي مردمي و جمعي را به منظور ارتقاء ضريب هوشياري جامعه براي بقاي اين ثروت خدادادي، بسيج و مديريت نمايند.

وي بيان داشت: دهياران مديران بحران در روستاها هستند و بايد با اتخاذ تدابير اجرايي، اطلاع رساني، پشتيباني و هماهنگي، بحران ها را در روستاها،مديريت و ضريب آمادگي با مقايله با حوادث در مناطق روستايي را افزايش دهند.

وي خاطرنشان ساخت: فراگيري آموزش هاي تخصصي مديريت بحران از سوي دهياران و اعضاي شوراها و انتقال اين دانش به روستاييان در كنترل به موقع و كاهش اثرات و خسارات ناشي از بلاياي طبيعي تاثير قايل توجهي دارد.

مديركل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري با اشاره به برگزاري دوره هاي آموزشي نحوه اطفاء حريق براي اعضاي ستاد بحران روستاها تصريح كرد: مديريت توسعه روستايي استان آمادگي دارد با تدوين سياست هاي آموزشي و برگزاري كارگاه هاي آموزشي مرتبط و هماهنگي با مديريت بحران استانداري و اداره كل منابع طبيعي استان جهت تهيه اقلام و لوازم اطفاء حريق و كمك هاي اوليه در راستاي تجهيز اين تشكل ها گام هاي اساسي بردارد.

خسرواني يادآور شد: دولت و نهادهاي محلي به تنهايي قادر به رفع نيازها، خواسته ها و مشكلات جامعه روستايي نيستند و تامين مطالبات مردم نواحي روستايي مستلزم بهره گيري از ظرفيت سازمان هاي مردم نهاد، مشاركت هاي مردمي و ائتلاف هاي محلي است.

 



اوقات شرعی
آب و هوا