نسخه آزمایشی
+ 0 -
ADA



راهنمای گردشگری 1

معرفی موزه ها و مراکز فرهنگی شهرستان کرمانشاه 1

موزه مردم شناسی

موزه مردم شناسی کرمانشاه در 28 اردیبهشت سال 1369 ش برابر با روز جهانی موزه، در محل تکیه معاون الملک افتتاح شد. این موزه در بخش جنوبی عباسیه این تکیه، در تالاری به مساحت دویست مترمربع قرار دارد و شامل سی غرفه است. در این غرفه ها اشیای مختلف مردم شناسی شامل وسایل کشاورزی، دامپروری، شکار، بافت گیوه، آلات موسیقی، وسایل نگارش، روشنایی و نمونه هایی از پوشاک و نساجی بومی در معرض نمایش عموم قرار دارد. اخیراً نیز به منظور توسعه آن، تالار زیرین موزه به مساحت دویست متر مربع در حال آماده شدن است.

موزه تاریخی طبیعی

این موزه دردانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاهف در بزرگراه امام خمینی(ره) قرار دارد و در سال 1370 ش توسط دانشگاه رازی افتتاح شد. ساختمان موزه دو طبقه و حدود ششصد متر مربع مساحت دارد. این موزه تخصصی دارای دو تالار و هشت غرفه است. در این غرفه ها نمونه های زیادی از گونه های گیاهی وجانوری از قبیل انواع پرندگان تاکسیدرمی شده، پستانداران، سنگواره ها و همچنین جنین دام و انسان در معرض نمایش عموم قرار دارد. این موزه به غیر از جمعه ها، در سایر روزهای هفته در وقت اداری دایره است.

موزه تاریخ طبیعی محیط زیست

در بخشی از ساختمان اداری سازمان محیط زیست کرمانشاه، یک تالار به موزه تاریخ طبیعی اختصاص یافته است. این موزه نمونه هایی از حیوانات بومی و پرندگان تاکسیدرمی شده را در معرض نمایش قرار می دهد.

موزه و نمایشگاه تمبر و اسناد پستی

این موزه در محل اداره پست شهید قندی، در ابتدای بلوار زن کرمانشاه قرار دارد و در سال 1381ش به مناسبت روز جهانی پست توسط اداره پست افتتاح شد. این موزه دارای دو تالار نسبتاً بزرگ و غرفه هایی در هر تالار است. در این غرفه ها تمبرهای ایرانی از دوره قاجار تا به امروز در معرض نمایش قرار دارند و موضوع آنها بیشتر ورزشی، ادبی، فرهنگی، سیاسی، آثار تاریخی و شخصیت ها است.

در یکی از غرفه ها نیز وسایل و ماشین آلات مربوط به چاپ تمبر از گذشته تا به امروز به نمایش گذاشته شده است. این موزه همچنین تمبرهای یادگاری را به مشترکین ارایه می دهد.

موزه شهدا (مرکز فرهنگی و گنجینه شاهد)

این موزه در گلزار شهدای کرمانشاه قرار دارد و در سال 1376 ش به مناسبت سالگرد هفته دفاع مقدس افتتاح شد. این موزه دارای یک تالار نسبتاً بزرگ و تعداد چهل و دو غرفه است. در این غرفه ها وسایل شخصی شهداء، وصیت نامه های آنها و ... در معرض نمایش عموم قرار دارد. در کنار موزه، تالار نمایش جهت نمایش فیلم های مستند دفاع مقدس و آمفی تئاتر قرار دارد و نمایشگاه های موقت و مسابقات فرهنگی مختلف در آنها برگزار می شود. غرفه فروش کتاب و تولیدات فرهنگی نیز در محل موزه دایر است.

موزه دفاع مقدس

این موزه در سال 1373 ش توسط بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس در خیابان مؤید کرمانشاه ساخته شد. بنای این موزه دارای سه طبقه است و طبقه اول آن دوازده غرفه دارد. این غرفه ها عبارتند از: غرفه حلبچه، حماسی پاوه، جانبازان، آزادگان، شهدای هوانیروز، شهدای ارتش، عملیات مرصاد، فعالیت های عمرانی بنیاد، سرداران شهید، بانوان و وسایل جنگی، هم چنین در این طبقه کتابخانه تخصصی دفاع مقدس قرار دارد و کتاب های آن بیشتر شامل ادبیات داستان، سیاسی و فرهنگی و ادبیات جنگ است. در طبقه دوم، تالار شهدا قرار دارد. در این تالار فیلم مستند دفاع مقدس برای کاروانیان راهیان نور به نمایش گذاشته می شود طبقه سوم بخش اداری موزه است.

 
 
بناهای تاریخی شهرستان :

مساجد :       

          مسجد جامع

          مسجد حاج شهبازخان

          مسجد عمادالدوله

          مسجد شازده

          مسجد دولتشاه

          مسجد هاشمی

          مسجد بنکدارها

         

 

تکیه ها :       

          تکیه معاون الملک

          تکیه بیگلربیگی

 

کلیسا:

          کلیسای قلب مقدس مسیح

 

کاروانسراها :    

 

          کاروانسرای ماهیدشت

 

 

 

خانه های تاریخی         

          خانه خواجه باروخ(رنده کش)

 

حمام ها

                  حمام حاج شهبازخان

                  حمام حسن خان معاون الملک

                                    

 

مقبره ها و امامزاده ها  

          آل آقا

          امامزاده ابراهیم تاق بستان

          بی بی فاطمه

          ویس قرنی

 

 

زورخانه            

          زورخانه سنگ تراش ها

 



اوقات شرعی
آب و هوا