+ 0 -
ADA



فرماندار روانسر: چهره های ماندگار بخشی از فرهنگ هر منطقه و ملتی محسوب می شوند


همایش میرزا احمد داواشی در روانسر برگزار می شود

 

همایش بررسی آثارادبی و شخصیت میرزا احمد داواشی در نیمه نخست سال آینده در شهرستان روانسر برگزار می شود

فرماندار شهرستان روانسر در جلسه هماهنگی برگزاری این همایش گفت: توجه به تاریخ و  فرهنگ بومی و محلی موجب تقویت ارزش های ملی می شود و نکوداشت چهره های ماندگار گامی مهم برای اشاعه و تقویت این ارزش ها است.

حسین ویسمرادی افزود: چهره های ماندگار بخشی از فرهنگ هر منطقه و ملتی محسوب می شود و ضرورت دارد از مقام و شخصیت آنان به عنوان اسطوره های فرهنگی تجلیل کنیم.

وی تصریح کرد: منطقه اورامانات و شهرستان روانسر زادگاه فرزانگانی خوش نام ، گرانقد ر و شایسته ای در همه عرصه های ادبی ، فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی و دین و عرفان است که باید برای معرفی آنها هر چه بیشتر تلاش کنیم.

فرماندار روانسر ادامه داد: میرزا احمد داواشی از ادیبان برجسته این منطقه است که تجلیل از مقام این شاعر اقدامی ارزشمند برای تعالی فرهنگ است.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه نیز گفت: یکی از رویکردهای ادراه کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه بزرگداشت مفاخر استان است

پریسا محمدی با بیان اینکه معرفی مفاخز و مشاهیر به نسل جوان یکی از اهداف برگزاری این برنامه ها است افزود: هنوز بسیاری از مفاخر منطقه ای و استانی را نشناخته ایم که باید اصحاب فرهنگ و هنر در این وادی پیش قدم شوند.

وی ادامه اضافه کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام تلاش خود را بکار خواهد گرفت تا این همایش در شهرستان روانسر به بهترین شیوه ممکن برگزار شود و در این راستا نیازمند همراهی و همفکری مسئولین و اصحاب فرهنگ و هنر هستیم.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه اظهار داشت: فراخوان این همایش آماده شده و با گستره استانی برگزار خواهد شد و چاپ نمودن آثار ارسالی  به همایش در قالب کتاب یکی از مهمترین اقداماتی است که در دستور کار داریم .

میرزا احمد محمدی داواشی  در سال 1284   در یکی از روستاهای  روانسر متولد شد . وی انسانی خوش محاوره،دارای ذوق شعری،مسلط بر بدیهه گویی و برخوردار از حافظه ی بسیار خوبی بوده و اشعار زیادی به زبان کردی مشتمل بر غزل،قصیده،داستان و مرثیه از او باقی است

میرزا احمد داواشی تمامی اشعارش را از زمان جوانی تا کهنسالی حفظ بود و شاعری فی البداهه گوی و حاضرجواب بود که با اولین نگاه به هر چیزی، شعری پرمعنا و روان برای ان می‌سرود و همه را به حافظه می‌سپرد.

وی بالغ بر ۲۰ هزار بیت شعر به زبان کردی به لهجه‌های هورامی، سورانی و جافی سروده است و در چند سال گذشته نیز دیوان اشعار او به چاپ رسیده است.

 میرزا احمد داواشی در سال ۱۳۵۹ هجری شمسی و در سن ۷۹ سالگی درگذشت و بنا به وصیت خودش در جوار اویس قرنی (مسیر جاده کرمانشاه -روانسر) به خاک سپرده شد

 

 



اوقات شرعی
آب و هوا