نسخه آزمایشی
+ 0 -
ADA



راهنمای گردشگری

1) وجه تسمیه سنقر
در رابطه با وجه تسمیهسنقر دو نوع  روایت  وجود دارد :
-
    سنقر  به معنی سنقار  است .  سنقار  نوع مرغ  شکاری  از جنس  چرغ است ، چرغ  پرنده ای  شکاری  است از نوع  بازها  و به اندازه  کلاغ  که به عربی  به آن  سنقر  یا  سنقورمی گویند. 
-
 برخی  از مــورخان  بر این  باورند که  در روزگار  سلجوقیان  و تسلط  مغول  ، عـده ای  از ترک ها تحت  رهبری  یکی از امراء  بنام سنقر  به این ناحیه  آمده اند  و از آن  زمان  به بعد  این  ناحیه  به نام  وی  یعنی « سنقر »  معروف  گردیده است .
2 -  موقعیت جغرافیایی :
 سنقر در85 کیلومتری شمال شرقی استان کرمانشاه واقع است و دارای 2330 کیلومترمربع وسعت  و حدود 92000 نفرجمعیت  شامل شهر و دو بخش مرکزی و کلیایی با تعداد  214 روستای ساکن  است.
ارتفــاع  شهرستــــان از سطح دریا 1700  متر است  و بلندترین  نقطه استـان  کرمانشــــاه  محسوب می گردد . این شهرستان  دارای  موقعیتی  کوهستانی  و آب و هوای معتدل  کوهستانی است  و از چهار طرف بین کوهستانهای  رشته کوه  زاگرس  محصور گردیده و از شمال به شهرستان  قروه  از استان  کردستان ،  از جنوب به شهرستان  صحنه ،  از شرق  به شهرستان  اسدآباد  از استان همدان  و از غرب  به شهرستان کامیاران  از استان کردستان  محدود است  . شهرستان  سنقر  از نواحی  جالب  توجه  و زیبای استان  بشمار می رود  و در  جلگـه  همــــوار  و زیبایی قــرار گرفتــــه  و قلّـــه های کوههـــــــای آن  تا اواخر  تـــابستان  از برف زمستـــانی  می درخشد.
3- تاریخ سنقروکلیایی :
 شهرستان سنقر  دارای قدمت  تاریخی  است و بسیاری  از روستاهای  آن با توجه به  اسامی آنها  مربوط به  دوره مادها  و دارای  قدمت  چند هزار ساله  است  و شهر سنقر  نیز قبلا“  قریه بوده  که بعد از حمله مغول  و ویرانی  دینور  رو به آبادانی  رفته است .
در زمان صفویه شهرستان اسدآباد که آن زمان چاردولی نام داشت وتعدادی دیگرازمناطق جزء  شهرستان سنقروکلیایی بود واین شهرستان بعنوان مرکزبخشی ازحاکمیت مطرح بودو بر اساس آنچه درتاریخ نامه ها ودایره المعارف ها آمده است این شهرستان مکانی برای تأمین نیروجهت حکومت  بود  و در رابطه  با تأمین نیرو  برای مقابله با تجاوزبیگانگان سهم قابل توجه داشته است .
 
4- افتخارات  شهرستان :
1)      قبل از انقلاب
شهرستان سنقر  در قیام فدائیان  اسلام  و مشروطه  نقش مهمی داشته  و به عنوان  یکی از مراکز  پشتیبانی مبارزان  ،  از آن یاد  می شود.  شهید نواب صفوی  و تعداد دیگر از مبارزان  مدتی  در این شهرستان  اقامت  داشتند  و مردم  خوب شهرستان  به  شایستگی  میزبان  آنان  بودند.
در شهرستان  سنقر طی  سالهای  1330  الی 1335 سه نوع  روزنامه  بنام های  : ندای اسلام  ، شهاب ساقب  و ستاره سرخ  چاپ گردیده است.
2 )  انقلاب  و بعد از آن  :
- تعداد 416  شهید والامقام  که (11) شهید آن صرفا“ مربوط به بحبوحه پیروزی انقلاب و یک شهید ، شهید مدافع حرح هستند . همینطور تعداد 1004  جانباز( 250جانبازبالای 25 درصد و754 جانباززیر25درصد)وتعداد  64  آزاده
-    وجود مـرقــد مطهر  امامـــزاده احمـــد  فرزند  امام محمد باقـــــر ( ع )  در شهر  و نیز وجود  مرقد مطهر امامزاده هادی  در روستای آب باریک .
-     مردم  از قدیم الایام  و هم اکنون  دارای  عِرق  مذهبی  بالا بوده اند و  در حال حاضر  در سطح شهر  تعداد ( 17 )   باب  مسجد  و در سطح  روستاها تعداد  ( 147 )  باب مسجد  فعال  وجود دارد  که همه  این مساجد  توسط  خود  مردم بنا  گردیده اند  و فعال هستند.
جاذبه های گردشگری:
بقعه مالک
1) جاذبه های تاریخی : در این شهرستان  آثار تاریخی  متعددی وجود دارد  که مهمترین  آنها  بقعه مالک  است . مالک  از سرداران  سلاجقه  مربوط به حدود 600 سال  پیش  است  که بقعه موجود  با معماری عصر  سلجوقیان  به صورت  یک هشت  ضلعی  با کتیبه  آجری  در  محدوده شهر  ساخته  شده است  .
2) جاذبه های طبیعی : در این شهرستان  جاذبه های طبیعی  متعددی  وجود دارد  که بعنوان  مراکز تفریح  و تفرّج  از قابلیت های بسیار  بالایی  برخــوردار هستند و به چند  مــــورد  ازاین  جـــاذبه ها بطور مختصر  اشاره میشود :
کوه سهیل
ارتفاعات بدر و پریشان
 ارتفاعات  بدرو پریشان  با 3600 متر ارتفاع  و ارتفاعات  دالاخانی  و قله  سهیل  با 3850  متر ارتفاع  که از جمله  ارتفاعات  مهم کشوری  در ارتباط با  کوه نوردی  بشمار  می روند ، کوههای  مذکور  دارای  پناهگاه  هستند .
2)  سراب ها:
  سراب های  متعددی  در این  شهرستان  وجود دارد  که دارای چشم اندازهای زیبایی هستند  :
سراب  گزنهله-  با  دبی  643 لیتر  آب در ثانیه  ( در مهرماه  67 لیتر در ثانیه  و در فروردین ماه  4311 لیتر   در ثانیه )  که در  ورودی و جنوب شهر  واقـــع و دارای  مناظر  بسیار زیبا  است  و منشاء  آن آب  هـــای   فرو رو  کوهستان  دالاخانی است .
سراب گلویج -  بادبی  85 لیتر  در ثانیه  ( مهرماه 16  لیتر  و فروردین ماه  با 340 لیتر  در ثانیه  ) سراب  چرمله با دبی  18 لیتر  در ثانیه  ( مهرماه  1 لیتر و فروردین ماه  با 53 لیتر در ثانیه )
سد شهدا


اوقات شرعی
آب و هوا