+ 0 -
ADA

ملت ایران همگرایی ملی به نمایش گذاشتند به زلزله زدگان به صورت ویژه توجه می شود

دكتر علي لاریجانی: ملت ایران همگرایی ملی به نمایش گذاشتند به زلزله زدگان به صورت ویژه توجه می شود


رئیس مجلس شورای اسلامی با قدردانی از ملت ایران در اظهار همدردی و کمک به هموطنان زلزله زده در استان کرمانشاه گفت: مردم ایران حرکت همگرایی ملی را در این حادثه به نمایش گذاشتند و زلزله زدگان را امیدوار و از نگرانی خارج کردند.

علی لاریجانی روز یکشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه در سرسرای اجتماعات شهدای دولت استانداری، از همه مسئولان ملی و استانی در امدادرسانی به زلزله زدگان قدردانی کرد و خطاب به مردم زلزله زده افزود: نگران وضعیت خود نباشید چرا که همه مسئولان برای بازگرداندن شرایط عادی زندگی در این مناطق تلاش می کنند.

وی گفت: مردم مناطق زلزله زده را به هیچ وجه فراموش نمی کنیم و مسئولان در سطح ملی و استانی به صورت مستمر به این مناطق سفر خواهند کرد و از نزدیک شرایط را بررسی می کنند.
او بر اسکان موقت و سپس بازسازی خانه های تخریب شده مردم نیز تاکید کرد و گفت: این 2 مورد باید با اولویت و به سرعت انجام شود.

وی با اشاره به بازدید خود از مناطق زلزله زده ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب اظهار کرد: مردم از خدمات رسانی مسئولان تشکر و اظهار رضایت می کردند اما یکسری خواسته در زمینه اسکان موقت و دائم داشتند که باید مسئولان با جدیت این مورد را پیگیری نمایند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم در این بازدیدها از سطح خدمات رسانی دستگاه های خدمات رسان دولتی رضایت داشتند، گفت: چادر و امکانات اولیه از جمله مواد غذایی به اندازه کافی در اختیار مردم این مناطق قرار گرفته و روند خدمات رسانی هم به نسبت روزهای اول نظم بهتری به خود گرفته است.

لاریجانی با بیان اینکه کاستی هایی در این مناطق هنوز مشاهده می شود و مردم نیز انتظارات و دغدغه هایی دارند، افزود: با وجود تلاش های خوب مجموعه وزارت نیرو در موضوع برق، برق چند روستا تاکنون وصل نشده که انتظار می رود سریعتر این مورد پیگیری شود و تامین آب مورد نیاز مردم این مناطق هم با جدیت در دستورکار قرار گیرد.

وی از مسئولان خواست امکانات و وسایل اولیه برای زندگی در این مناطق را در اختیار مردم قرار دهند.
وی یکی از مشکلات این مناطق را سرویس بهداشتی دانست و گفت: اگرچه دراین زمینه اقدام هایی آغاز شده اما به دلیل اهمیت موضوع که می تواند موجب آلایندگی در منطقه شود باید سریعتر در دستور کار قرار گیرد ودر کنار آن امکانات استحمام زلزله زدگان نیز فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه در زمینه اسکان موقت تجارب زیادی در کشور داریم، گفت: به نظر می رسد به جای استفاده از چادر برای اسکان موقت، از کانکس برای این موضوع استفاده شود و در اختیار مردم قرار گیرد که بعدا هم می توانند به عنوان انبار از آن بهره بگیرند.

وی از بنیاد مسکن خواست کمتر از 2 ماه نسبت به اسکان موقت زلزله زدگان اقدام کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بر تشکیل پرونده برای بازسازی واحدهای مسکونی در مناطق زلزله زده نیز تاکید کرد و به وزیر امور اقتصادی و دارایی پیشنهاد داد برای پرداخت تسهیلات از این پرونده ها به جای وثیقه استفاده شود.

وی از بانک ها نیز خواست در شرایط فعلی در گرفتن وثایق برای پرداخت تسهیلات سخت گیری نکنند و پرونده بنیاد مسکن را به عنوان وثیقه بپذیرند.

وی از بنیاد مسکن خواست اقدامات خود برای اسکان موقت و دائم زلزله زدگان را شروع کند و از ظرفیت نیروهای مسلح و دانشگاه هایی که اعلام آمادگی کرده اند نیز استفاده کند و اگر در ادامه نیازی داشتند ما پیگیری می کنیم.

لاریجانی با بیان اینکه در روزهای اول عده ای به موضوع توزیع نامتوازن امکانات اشاره می کردند، گفت: امکانات اگر از کانال مخصوص خود توزیع نشود این مشکلات به وجود می آید که توصیه می شود هلال احمر در موضوع توزیع امکانات و بنیاد مسکن در موضوع اسکان زلزله زدگان محور باشند و دیگر دستگاه ها با این 2 نهاد هماهنگ شوند.

وی همچنین به خسارت های وارده به بخش کشاورزی استان کرمانشاه در زلزله اخیر نیز اشاره کرد و گفت: باید این خسارت ها برآورد شود و ما نیز از وزیر جهاد کشاورزی می خواهیم که بررسی کند و اگر لازم باشد مجلس هم کمک می کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود به خواسته استاندار کرمانشاه در مورد اختصاص سهمیه آب مورد نیاز استان نیز اشاره کرد و از وزیر نیرو خواست براساس اولویت ها و باتوجه به حادثه زلزله اخیر سهمیه آب مورد نیاز استان کرمانشاه اختصاص یابد.

او گفت: اختصاص سهمیه آب استان کرمانشاه می تواند در رونق اقتصادی استان تاثیر بگذارد.

وی از بنیاد مستضعفان و جانبازان که تامین سیمان واحدهای تخریب شده شهر و روستاهای استان کرمانشاه را متقبل شده قدردانی کرد. لاریجانی با اشاره به مرزی بودن استان کرمانشاه آن را مزیت خوبی برای صادرات دانست و گفت: باید واحدهای تولیدی و صنعتی با رویکرد صادراتی در این استان راه اندازی شود که این امر می تواند بر رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال استان تاثیر بسزایی بگذارد.

وی در مورد منطقه آزاد تجاری در استان کرمانشاه نیز گفت: این لایحه از سوی دولت آماده شده و ظرف روزهای آینده به مجلس می آید و امیدوارم دریچه جدیدی برای توسعه استان کرمانشاه فراهم شود.

او در مورد پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای رسمی شدن مرز سومار و بازگشایی مرز خسروی نیز گفت: بازگشایی مرز بخشی به کشور عراق بازمی گردد که این موضوع را با مسئولان این کشور پیگیری و بررسی می کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین از وزیر اقتصاد و دارایی خواست پیشنهاد استاندار کرمانشاه در مورد معافیت مالیاتی را پیگیری کند و اگر از نظر قانونی با مشکل برخورد کردند به مجلس ارجاع دهند تا ما به صورت استثنایی این مورد را در مورد کرمانشاه انجام دهیم.

وی تاکید کرد اگر موضوع معافیت مالیاتی بدون مشکل قانونی انجام می شود توصیه می کنیم وزارت اقتصاد و دارایی آن را پیگیری و اجرا کند.

وی در مورد استمهال تسهیلات بانکی که استاندار کرمانشاه آن را پیشنهاد داد، گفت: این موضوع مشکل قانونی ندارد و توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی قابل اجرا و پیگیری است.

لاریجانی افزود: کاستی ها را پیگیری و رفع می کنیم و به سرعت به دنبال اسکان موقت و دائم مردم و بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی آنها هستیم.

وی تاکید کرد که مردم مناطق زلزله زده را فراموش نمی کنیم و همه دستگاه های آماده خدمات دهی در بخش های مختلف به مردم آسیب دیده هستند.

وی پیشنهاد کرد کمیته ای با حضور نمایندگان مردم استان و مسئولان دولتی در استان کرمانشاه برای بررسی و پیگیری وضعیت مناطق زلزله زده تشکیل شود.

 

وی از تلاش های همه وزارتخانه ها، نهادها و نیروهای مسلح در امدادرسانی به مردم زلزله زده قدردانی کرد و گفت: مردم قدردان خدمات همه مسئولان هستند و ما هم باید در خدمات رسانی تسریع کنیم.