+ 0 -
ADA

رشد حاشیه نشینی کرمانشاه 500 هزار نفری را یک میلیونی کرده است

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه: رشد حاشیه نشینی کرمانشاه 500 هزار نفری را یک میلیونی کرده است


به گفته مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه، جنگ تحمیلی هشت ساله 400 روستای استان را خالی از سکنه کرد و در نتیجه موج مهاجرت، شهر 500 هزار نفری کرمانشاه، جمعیتش به یک میلیون نفر رسید و این موضوع منجر به ایجاد حاشیه نشینی در کرمانشاه شد.

علیرضا گودرزی روز چهارشنبه به مناسبت دهه مبارک فجر با حضور در دفتر ایرنا افزود: هم اکنون یک سوم جمعیت شهر کرمانشاه یعنی 300 هزار نفر در مناطق حاشیه نشین زندگی می کنند و این رشد حاشیه نشینی منجر به رشد آسیب های اجتماعی نظیر بیکاری، طلاق، اعتیاد و خودکشی شده است ضمن اینکه به این موضوع باید مشکل آمار بالای بیکاری را نیز اضافه کرد که از سال 1375 به بعد گریبانگیر استان شده است.

او تاکید کرد: بیکاری منشاء بسیاری از آسیب های اجتماعی است و به طور قطع اولویت برنامه های دولت تدبیر و امید در استان باید رفع این معضل باشد چرا که کاهش بیکاری در استان به طور حتم آسیب های اجتماعی را نیز کاهش خواهد داد.

به گفته گودرزی، اولویت برنامه های استاندار نیز ایجاد اشتغال است هرچند زلزله باعث وقفه در پیشبرد این برنامه ها در استان شده است اما به زودی از این شرایط عبور خواهیم کرد.

وی در ادامه به بحث توجه به بهداشت و درمان و پایش و نظارت بر درمانگاه ها و بیمارستانهای استان به صورت شبانه روزی توسط دفتر اجتماعی استانداری اشاره کرد و افزود: به عنوان نمونه بیمارستان امام رضا کرمانشاه روزانه 20 هزار نفر مراجعه کننده دارد که ما در ساماندهی آن ورود کرده ایم.

گودرزی، در خصوص فعالیت های دفتر امور اجتماعی استان به استفاده از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد (سمن) در پایش و نظارت بر فعالیت ها و خدمات نهادهای فرهنگی ، اجتماعی و غیره اشاره کرد.

او افزود: در استان 330 سمن فعال در زمینه های مختلف داریم که توانسته اند در پیشبرد برنامه های دولت به خوبی کمک کنند.

به گفته گودرزی، سیاست کلی دولت تدبیر و امید تقویت سمن هاست و دفتر اجتماعی استان نیز این موضوع را در اولویت کاری خود قرار داده است به گونه ای که 70 درصد اعتبارات این دفتر به سمن ها پرداخت می شود.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری کرمانشاه در ادامه به موضوع حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: این موضوع از تاکیدات رییس جمهوری در دولت تدبیر و امید بوده است و ما نیز در زمینه احصا موضوعات مورد نیاز و ابلاغ آن به دستگاه های مختلف فعالیم و معتقدیم مردم باید به حقوق خود در برابر دستگاه های اجرایی و خدماتی واقف باشند.

گودرزی همچنین به برنامه ایجاد 10 دفتر تسهیل گری در 10 نقطه حاشیه نشین کرمانشاه اشاره کرد و گفت: هر یک از این دفاتر حداقل پنج عضو دارد که اعضای آن متشکل از کارشناسان و اساتید دانشگاه هستند که 2 میلیارد تومان به این موضوع اختصاص داده شده است.

او افزود: کار این دفاتر ایجاد بانک اطلاعاتی از مشکلات حاشیه نشین ها و سپس ارائه راهکار برای حل این مشکلات بخصوص در حوزه توانمند سازی زنان این مناطق است.

گودرزی با بیان اینکه سال ها بی توجهی به آسیب های اجتماعی باعث رشد آنها در جامعه شد؛ افزود: از سه سال پیش با تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص لزوم حساسیت مسئولان در برابر آسیب های اجتماعی به طور خاص بودجه به دفتر امور اجتماعی اختصاص داده شده است.

به گفته او: در سال 96 مبلغ 400 میلیارد تومان اعتبار برای کاهش آسیب های اجتماعی در نظر گرفته شده است که سهم استان از سال گذشته تاکنون 15 میلیارد تومان بوده است.

گودرزی تاکید کرد که بیشتر اعتبارات این دفتر از طریق سمن ها هزینه شده است.

او به تشکیل کارگروه اجتماعی فرهنگی در استانداری نیز اشاره کرد و گفت: بسیاری از دستگاه های اجرایی عضو این کارگروه هستند و از طریق آن به موضوعات مختلفی مانند بیماران خاص، متکدیان و غیره رسیدگی می شود.

گودرزی در خصوص برنامه های آینده دفتر امور اجتماعی استانداری نیز گفت: منشور فرهنگی استان در دست تدوین است که وظایف دستگاه های مختلف در آن نوشته خواهد شد.

وی همچنین در خصوص عملکرد دفتر امور اجتماعی در زلزله 21 آبان گفت: از روز اول زلزله 150 سازمان مردم نهاد در بحث امداد و نجات و پاکسازی مناطق از زباله پای کار بوده اند ضمن اینکه در این مدت اقدام های مداخله ای خوبی تیم هایی از بهزیستی و علوم پزشکی برای کاهش آسیب های اجتماعی انجام داده اند و نیز پیگیریهای مستمری در خصوص مشکلات آب و فاضلاب زلزله زدگان انجام شده است.

 

**برنامه های سال 96

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استان در ادامه به مهمترین برنامه های این دفتر در سال 96 اشاره کرد و گفت: طرح تقسیم کار ملی با تخصیص یک میلیارد و 700 میلیون تومان اعتبار از طرف وزارت کشور از سال 95 اجرا شده که تاکنون 50 درصد این اعتبار با هدف کاهش آسیب های اجتماعی و تهیه برنامه های نرم افزاری در اختیار ادارات آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، امور زندان ها، بهزیستی و غیره قرار گرفته است.

گودرزی همچنین به اجرای برنامه طرح تحول و کاهش آسیب های اجتماعی با اعتبار یک میلیارد و 200 میلیون تومان و عقد قرارداد با 80 سمن استان اشاره کرد و افزود: اقدام های مداخله ای، مشاوره ای با رویکرد آموزشی و فرهنگی برای کاهش آسیب های اجتماعی و افزایش نشاط اجتماعی رویکرد این برنامه بوده است.

وی همچنین از تخصیص 2 میلیارد تومان بودجه فرهنگی برای ادارت فرهنگ و ارشاد، سازمان تبلیغات، حوزه هنری، ورزش و جوانان و بهزیستی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی خبر داد.

به گفته گودرزی، تشکیل هیات اندیشه ورز با ترکیب 34 چهره علمی و فرهنگی استان برای تجزیه و تحلیل مشکلات اجتماعی و فرهنگی استان دیگر برنامه دفتر امور اجتماعی در سالجاری بوده است.

او در ادامه به ایجاد 10 دفتر تسهیل گر با هدف اصلاح وضعیت اجتماعی و فرهنگی در محلات حاشیه نشین اشاره کرد و بیان داشت: 2 میلیارد تومان اعتبار برای این موضوع تخصیص داده شده است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استان همچنین از تخصیص 2 میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار برای گسترش فعالیت های پایگاه های مقاومت بسیج توسط سپاه نبی اکرم (ص) در محلات حاشیه نشین خبر داد.

او گفت: طبق مطالعه جامعی که انجام داده ایم در شهر کرمانشاه 13 محله حاشیه نشین با جمعیتی نزدیک به 330 هزار نفر وجود دارد که از مشکلات حادی رنج می برند.

ایجاد 16 سمن سرا در استان با اعتبار پنج میلیارد تومان و نیز تخصیص یک میلیارد و 140 میلیون تومان اعتبار کاهش آسیب های اجتماعی توسط 9 دستگاه دولتی و 45 سمن، دیگر برنامه های دفتر امور اجتماعی در سال 96 عنوان شد.

استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای 31 شهر و 2 هزار و 600 روستا است.