+ 0 -
ADA

کرمانشاه پیشتاز تولید چغندر قند؛

زنجیره تأمین و صنایع تبدیلی ساماندهی می‌شود


نشست بررسی مسائل و مشکلات کشت چغندر قند در استان با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیرکل دفتر محصولات صنعتی معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، نمایندگان کارخانه‌های قند کرمانشاه و شش استان دیگر در محل استانداری کرمانشاه برگزار شد. در این نشست بر لزوم رعایت الگوی کشت مصوب، مدیریت منابع آب و حمایت از کشاورزان و صنایع تبدیلی تأکید شد.

به گزارش روابط‌ عمومی استانداری کرمانشاه، دکتر قباد شعبانی در نشست بررسی الگوی کشت چغندر قند در استان که با حضور حسین اصغری، مدیرکل دفتر محصولات صنعتی معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان، و نمایندگان کارخانجات قند فعال در کشت‌های پاییزه و بهاره اظهاز کرد: رابطه میان کارخانه و کشاورز باید دوسویه و بر پایه منافع مشترک باشد. بدون حضور و همکاری هر یک از این دو بخش، چرخه تولید و اشتغال استان با مشکل مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت تعامل متقابل میان کارخانه‌ها و کشاورزان، بر لزوم ایجاد سازوکارهای مؤثر جهت حل مشکلات موجود در حوزه قند و شکر استان تأکید کرد.

این مسئول با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده برای رفع مشکلات مالی و عملیاتی کارخانه‌ها افزود: استانداری با جدیت پیگیر پرداخت به‌موقع مطالبات کشاورزان است و تأکید داریم که هیچ‌گونه تأخیر یا ناهماهنگی در این زمینه پذیرفتنی نیست.

دکتر شعبانی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش مهم بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری در توسعه صنعت قند و شکر اشاره کرد و گفت: استان کرمانشاه ظرفیت بالایی در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی دارد و لازم است از توان بخش خصوصی برای تکمیل زنجیره تولید استفاده شود.

معاون اقتصادی استاندار همچنین بر ضرورت رعایت اصول فنی و قراردادهای شفاف میان کارخانه‌ها و کشاورزان تأکید کرد و افزود: فرمانداران موظفند از هرگونه فعالیت غیرقانونی یا بدون قرارداد رسمی جلوگیری کنند. اولویت ما حفظ منافع کشاورزان و ایجاد فضای امن و شفاف برای سرمایه‌گذاری است.

وی در پایان از زحمات مدیران، کارشناسان و فعالان اقتصادی استان به‌ویژه در حوزه قند و شکر تقدیر کرد و خواستار استمرار همکاری میان دستگاه‌های اجرایی، دبیرخانه شورای برنامه‌ریزی و کارگروه اقتصادی استانداری شد.

حسین اصغری مدیرکل دفتر محصولات صنعتی معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی نیز در این نشست با تأکید بر جایگاه راهبردی محصول چغندر قند در تأمین امنیت غذایی کشور اظهار داشت: چغندر قند یک محصول صنعتی و استراتژیک است که تحقق اهداف خودکفایی در تولید شکر بدون همکاری نزدیک میان کشاورزان، سیاست‌گذاران و کارخانجات صنعتی ممکن نخواهد بود و وزارت جهاد کشاورزی با نگاه جامع به زنجیره تولید تا فرآوری، بر مدیریت دقیق الگوی کشت و بهره‌وری منابع آب تأکید ویژه دارد.

وی افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی و لزوم استفاده بهینه از هر مترمکعب آب، باید کشت چغندر قند به گونه‌ای مدیریت شود که ضمن افزایش بهره‌وری، منجر به حفظ پایداری منابع و تداوم تولید اقتصادی در استان شود.

اصغری همچنین با اشاره به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در زمینه توسعه کشت‌های قراردادی، آموزش کشاورزان و حمایت از تولید پایدار گفت: در قالب الگوی کشت ابلاغی، تلاش داریم با تعامل نزدیک با کارخانجات قند، کشاورزان و دستگاه‌های اجرایی، الگوی علمی و اقتصادی کشت چغندر را در استان کرمانشاه مستقر کنیم تا از این طریق، گام‌های مؤثری در مسیر خودکفایی در تولید شکر در کشور برداشته شود.

این مسئول بر لزوم تداوم جلسات هماهنگی میان بخش‌های مختلف و نظارت بر اجرای دقیق الگوی کشت در مناطق مستعد استان تأکید کرد و بیان داشت:  مقرر گردید کارگروه مشترکی میان سازمان جهاد کشاورزی، کارخانجات قند و بخش خصوصی برای پایش عملکرد مزارع و ارائه راهکارهای فنی و حمایتی تشکیل شود.

تأکید بر رعایت الگوی کشت در استان کرمانشاه / تولید چغندر قند در مسیر ساماندهی

سعید کریمی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این نشست گفت: رعایت الگوی کشت و توزیع سهمیه کشت چغندر قند بر اساس برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی، محور اصلی برنامه‌ریزی در این بخش است.

وی اظهار کرد: در این نشست که با حضور نمایندگان کارخانه‌های قند استان کرمانشاه و شش استان دیگر برگزار شد، موضوع رعایت الگوی کشت و سهمیه تعیین‌شده برای هر استان مورد تأکید قرار گرفت.