+ 0 -
ADA

مدير كل پيشگيري هاي وضعي معاونت اجتماعي و پيشگيري قوه قضائيه:

اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی و مفاسد اخلاقی چهار اولویت قوه قضائیه

'علیرضا ساوری' روز چهارشنبه 16 شهريور در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان کرمانشاه با موضوع هدایت و راهبری کارگروه استانی پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافت های ناکارآمد شهری، افزود: معضل و مشکل ما در مقابله با جرائم و آسیب های اجتماعی، قانون و دستورالعمل نیست و اتفاقاً در این بخش ذخیره دانایی قابل قبولی داریم که در برخی از بخش ها دچار انباشت سرمایه هستیم.

او گفت: در بحث پیشگیری از گسترش بافت های فرسوده باید به علل و عوامل وقوع جرم بپردازیم و برای برخورد ریشه ای با جرم باید مدیریت افقی داشته باشیم چرا که مدیریت افقی فرآیند سختی است ولی به شدت راهگشاست.

وی اظهار کرد: در جامعه ما به دلیل نبود فرهنگ همکاری و کار تیمی توفیق چندانی نداشته ایم.

ساوری در ادامه گفت: عصاره دانایی ما در قانون برنامه ششم توسعه تجلی یافته است و براین اساس، باید توسعه عمرانی استانی از مقامات کشوری مطالبه شود تا شاهد تحول مثبتی در کاهش آسیب ها و حاشیه نشینی باشیم.

وی گفت: اگر تکلیف قانونی خود را انجام دهیم و ذخیره دانایی مان را افزایش دهیم مشکلات و آسیب ها کاسته می شود و در این راستا هماهنگی همه دستگاه ها در حل معضل حاشیه نشینی واجب و ضروری است.

او با بیان اینکه 22 سازمان و ارگان و نهاد در حوزه حاشیه نشینی به صورت مستقیم ارتباط دارند، گفت: این دستگاه ها وظایف و تکالیفی در بحث حاشیه نشینی دارند که با اولویت گذاری واقع بینانه و عمل به این اولویت ها، آسیب ها به طور چشم گیری کاهش می یابد.

مدیرکل پیشگیری های وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری قوه قضاییه همچنین، ارتقا آگاهی های عمومی را اساس ترین راه پیشگیری دانست و گفت: مدیران دستگاه های مرتبط اگر از شرایط وقوع جرم خبر داشته باشند و اقدامی و دستوری ندهد.

مطابق ماده 15 قانون نظام سلامت اداری سلامت مجرم شناخته می شوند.

او با بیان اینکه حاشیه نشینی علل دور و نزدیک دارد، گفت: علل دور به گذشته های دور بر می گردد و حل آن سخت و دشوار است و فقر، توزیع نامناسب ثروت، خشکسالی و مهاجرت از مشکلات دور، سخت و زمان از بزرگترین مشکل در بحث حاشیه نشینی است.

ساوري با بیان اینکه روستاهای استان کرمانشاه در حال تخلیه است، مدیریت آب و خاک و مکانیزه کردن مهندسی آب و خاک و همچنین حرفه آموزی و توسعه صنایع دستی و گردشگری را در جلوگیری از مهاجرت روستاییان موثر دانست.

در ادامه اين جلسه مجتبی نیک کردار، معاون عمرانی استانداری کرمانشاه اظهار داشت: بر اساس تخمین حدود ۱۹ میلیون نفر در کشور در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند و حدود ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت ۱ میلیونی کرمانشاه حاشیه نشین هستند.

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه افزود: در این راستا ۱۱ محله مشکل دار در کرمانشاه شناسائی شده اند و مطالعات و اقدامات لازم توسط اداره راه و شهر سازی جهت ساماندهی آنها در حال انجام است.

وی جنگ تحمیلی، مهاجرت بی رویه از روستاها به شهر و عدم وجود نظام سلسله مراتب شهری در استان کرمانشاه را از عمده دلایل افزایش حاشیه نشینی در استان برشمرد.

نیک کردار، یکی از برنامه های سالجاری در این ارتباط را خرید و ایجاد ۱۵ سمن سرا جهت استقرار سازمان‌های مردم نهاد در محلات حاشیه ای با هدف ایجاد یک بازآفرینی پایدار عنوان کرد.

 

در ادامه، هر یک از مدیران اجرای کارگروه گزارشی از عملکرد سازمان متبوع خود پیرامون بافتهای فرسوده و حاشیه نشینی ارائه کردند.

بهمن مرادیفر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمانشاه نیز در این جلسه با تبریک ولادت امام محمد تقی (ع) و عید غدیرخم به ارائه گزارشی در خصوص روند پیشگیری از گسترش بافت های ناکارآمد شهری و حاشیه نشینی کرمانشاه از بُعد اجتماعی، فرهنگی، بومی و مذهبی پرداخت.

او همچنین عبور رودخانه آبشوران از هسته مرکزی شهر و ایمن سازی نکردن دیواره های روپوش این رودخانه را یکی از معضلات و مشکلات مهم در این زمینه عنوان کرد.