+ 0 -
ADA

استاندار کرمانشاه در دیدار روسای اتاق‌های بازرگانی استان‌های هم‌مرز عراق:

توسعه تجاری و مسافری با بخش کردی و عربی عراق را با جدیت دنبال می‌کنیم


استاندار کرمانشاه گفت: بخش قابل توجهی از صادرات ایران به کشور عراق از طریق مرزهای استان کرمانشاه انجام می‌شود و یک میلیون زائر در ایام اربعین از خسروی تردد می کنند و در همین راستا توسعه تجاری و مسافری با بخش کردی و عربی عراق را با جدیت دنبال می‌کنیم.

به گزارش روابط عمومی استانداری کرمانشاه، دکتر منوچهر حبیبی روز چهارشنبه در نشست مشترک با روسای اتاق های بازرگانی سلیمانیه، حلبچه، گرمیان و دیاله عراق عنوان کرد: امروز صبح یک نشست بسیار خوب و راهگشا با فعالان تجاری و بازرگانی اقلیم کردستان و استان دیالی داشتیم که امیدوارم این نشست‌ها بسترساز گسترش روابط میان دو کشور دوست و همسایه باشد.

 وی تقویت و حمایت از بخش خصوصی را یکی از اولویت های مهم توسعه ای استان برشمرد و گفت: خوشبختانه یک تعامل مناسب میان اتاق‌ بازرگانی کرمانشاه به عنوان نماینده بخش خصوصی و اتاق های بازرگانی اقلیم کردستان و استان دیالی عراق وجود دارد و طی این مدت تلاش کرده ایم سطح این تعاملات روز به روز افزایش یابد.  

  مدیریت ارشد استان ادامه داد: منطقه آزاد تجاری و صنعتی قصرشیرین یک ظرفیت ممتاز برای توسعه مناسبات اقتصادی میان دو کشور به ویژه در زمینه سرمایه گذاری فعالان اقتصادی اقلیم کردستان است. 

حبیبی ادامه داد: راه آهن کرمانشاه _ خسروی یکی از بزرگترین پروژه‌های ریلی کشور است که در ادامه به خانقین و بغداد وصل می‌شود و تکمیل آن از اهمیت تجاری، اقتصادی و مسافری بسیاری برخوردار است که در سطح ملی تکمیل این پروژه با جدیت دنبال می شود. 

وی تاکید کرد: فرماندار قصرشیرین به عنوان نماینده عالی دولت در زمینه حل مشکلات پرویزخان و خسروی از اختیارات لازم برخوردار است و در تعامل با فرمانداران مرزی عراق در سریع‌ترین زمان ممکن برای حل مشکلات تصمیم‌گیری می‌شود.

 

استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش گفت: ایجاد مرز سازان در مجاورت حلبچه مورد تاکید ما هم هست و خوشبختانه این مرز از طرف دولت عراق هم به رسمیت شناخته شده و برای فراهم کردن زیرساخت‌ها، اعلام آمادگی کرده اند. 

وی توسعه مناسبات با استان دیالی را یکی دیگر از اولویت های استان برشمرد و گفت: در کنار اهمیت رونق تجاری و مسافری خسروی، موضوع توسعه تجارت و بازرگانی از مرز سومار جزو اولویت‌های استان است‌. همچنین راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی سومار هم به گسترش مناسبات دیالی و کرمانشاه و ایجاد یک تحول مثبت بسیار کمک خواهد کرد.

 در ادامه این نشست محمد سامی التمیمی رئیس اتاق بازرگانی استان دیالی عراق عنوان کرد: در استان دیالی زمینه های بسیاری برای سرمایه گذاری وجود دارد و مشتاق هستیم که شرکت های ایرانی توانمند در استان ما حضور پیدا کنند.

وی گفت: استان دیاله در زمینه ساخت هتل های، پارک آبی مجتمع‌های مسکونی نیازمند سرمایه گذاری است و کرمانشاه نزدیک ترین استان به ما است ولی تاکنون درخواستی در حوزه سرمایه گذاری از این استان نداشته ایم.

  التمیمی افزود: وضعیت دیالی به لحاظ امنیتی بسیار خوب است و بیش از یک میلیون زائر از مرزهای استان ها تردد می کند و یک ناحیه برای سرمایه‌گذاری خارجی در نظر گرفته ایم.

 در ادامه این نشست کاک شیخ طاهر رئیس اتاق بازرگانی حلبچه گفت: استان حلبچه یک مرز مشترک به نام شوشمی با کرمانشاه دارد که از ظرفیت بسیار گسترده ای در حوزه گردشگری و تفریحی در هر دو سوی مرز برخوردار است. 

 وی ادامه داد: مرز سازان در ۱۲ کیلومتری حلبچه هم دارای قابلیت های بسیار خوب تجاری است و دسترسی بسیار نزدیکی به سلیمانیه دارد.

 شیخ طاهر افزود: قابلیت های تجاری مرز سازان می تواند مکمل ظرفیت های ممتاز گردشگری در مرز شوشمی باشد و به توسعه حلبچه و منطقه کمک کند و دولت عراق هم کاملا موافق ایجاد آن است.



اوقات شرعی
آب و هوا